Friday, January 22, 2010

hikmah buat aku....


ermh....cite nih da lama,,,tapi ia sntiasa tersemat kat aku....he...cite nih pada mase cuti....uwh...bese la cutikn...free jerk...tgh dok baring2 tibe2 aku terjumpe kwn lame aku...wah excited nih...'eh!pikah!!ko g ne???ko amcm skg ok??lme aku x nmpk ko?ko study ok x??family ok?"then die jwbla sgala ptyaan aku...hee..bnyk tye jgk aku nih....

selepas bpe minit....

aku terdengar azan bekumandang...
urh...ltihnye...na solat....uw.....
aku pon bgon,,,tibe2 akk aku ade kat dapur..aku tnye la 'kak ko da mkn ke??'die x jwb pon ptyaan aku...aku pon mkn la sorang2..slalu die yg ajak aku mkn tapi kali nih len..uw plik...ok x pe ah maybe die ngah x de mood kot!...aku pon mkn dan tros mkn...da abis tuh..aku cri mum aku..ayah aku.....mne dowang nih...aku pndg luar tgok adik aku ngn akk aku tgh mnagis2!!!!eh!!!ape nih??np??aku tye tp dlm ati...aku tgok dorang ngs meraung2!!!'die da x de!!die da x de!!!pegi la col mak!!!'(adik aku)"cm ne leh die pergi??aku baru ckp ngn die smlm...."(akk aku)uw....aku tepinga2...ape sbnaye nh???aku cube dktkn diri ngn dorg....aku tye...kak!!ko knp???die x hiraukan pon...aku pergi kat adik aku...!!!weh adib ko np???!!!die pon x jwb...dan x pndg aku pon!!WOI NAPE KORANG NIH!!!!CPE YG PERGI!!MNE MAK!!MNE AYAH!!!!angin aku tros naek mse tuh...tibe2 ade panggilan phone...kring...kring...akk aku angkt...'hello'........aku cube dgr plk ape die ckp....dan tros mndengar...'ha...akk x tau...die tibe2...mak blik la cpt...."(teresak2)ermh tuh dari mak aku tuh....eii np nih??aku tye lagi.."kak ko knp"??tibe2 kwan lame aku tadi dtg...ketuk pintu....aku jerit!!pikah!!!die x pndg aku pon...apatah lg nak menyaut pggilan aku...bp mnit pas tuh die pon ngs...

seterusnya perbualan die ngn akk aku....."kak..sye bru jmpe die kak..die tye sy mcm2 td...."hah???!!!aku keliru...jantung aku bdebar2....urh...tidak lama pas uh...nk pndekan cite....akk aku dok kseoragan..kali nih aku mesti bckp ngn die..."kak..ko dgr aku x???"akk aku jwb..."dila!!!dila!!!mana kau???!!!""aku kat cini!!cini!!"akk aku x nmpk aku!!!????knp???(pertanyaan msih dlm hati aku....)aku mule ngs....aku troskn btye...."kak np ko ngs???kwn aku nk pe td???""dila...ko idop lagi???ko kt mane...aku dgr suara kau..tp kau kt mne???aku tros snyp...aku x de lagi???np die tye cm uh???ape da jd nih???aku ngs dan tros ngs..."kak!np ngn aku???""dila ko da x de!!!"hoh???akk aku ngs dan tros ngs..."kak...aku x de???"

aku tkot cgt time uh....yg dpt aku ckp aku tibe2 t'igtkan kat fara...(adik angkat) coz ade sumthing aku x smpaikn kat die...."kak ko tolong aku....,,,ko col num nih...then ko ckp aku pergi tok slamya....and ko bg brg yg ade kat laci bilik aku..."akk aku mnjwab "ok...tp cm ne aku nk bg die??""x pe ko col die nt die dtg"aku mngs tros mngs...x dapt stop!!!!aku takot...bdebar2!!!tibe aku terbangon!!!......
hah kol 7pm!!!astaghfirullahalazim...aku bangon smbil air mata aku mnitis...aku tgok dpn..akk aku!!!die snyum coz aku tbgon mcm tkejut...urh....aku cube ckp..."ko g ne td??""mne de g ne2...g mandi ah!!!!tidow jerk!!"alhamdulillah..aku bermimpi...aku tros cite kat akk aku..org ke2 aku cite kat fara...hahaha...aku x tau cm ne leh die pon join dlm mmpi aku...arghh!!!!eiii....maybe brg aku nk bg uh x terbagi lg kot..tuh tbwk ke mimipi uh..fara2...!!!dan baru aku sedar upe ye aku da tertinggal solat zohor dan asar...coz aku bgon aku dlm uniform skolah lgi...troknye....!!!aku anggap nih hikmah wat aku...

>>> moge aku akhiri riwaytku tanpa keseksaan...amin....so b4 tidow aku mesti igt mimpi nih...urmh..."sembahyanglah kamu sebelum kamu disembahyangkan..."..renung2kan..
(^_^)v..
There was an error in this gadget